11 tammikuuta 2010

Fashion swap party

Satakunnan Kansan Sunnuntai-liitteessä oli juttu vaihtaripartyista. Vaihtaripartyjen eli lontooksi Fashion swap partyjen ideana on siis, että kaikki osallistujat tuovat mukanaan esimerkiksi vaatteita, kenkiä ja asusteita, joille itsellä ei enää ole käyttöä. Lehtijutun mukaan ilmiö on kovaa vauhtia leviämässä myös Suomeen. Tällaiset partyt olisivat mukavaa vaihtelua kirppareilla pyörimiselle. Partyt voi järjestää kotona samanhenkisellä ja -tyylisellä kaveriporukalla vaikkapa nyyttäriperjaattella. Lisäksi on mukavaa tietää, että omat vaihtarit pääsevät hyvään kotiin. Tässä lyhyt netistä kaivettu ohje Fashion swap partyjen järjestämiseen.

1. Vieraslistaa tehdessäsi huomioi, että ihmisiä on eri kokoisia ja tyylisiä. Pieniin pippaloihin kannattaa kutsua vain saman kokoisia ja tyylisiä ihmisiä. Jos sinulla kuitenkin on mahdollisuus kutsua paljon ihmisiä niin voit muodostaa heistä esimerkiksi koko/tyyliryhmiä.

Photobucket


2. Voit päättää keskittyvätkö juhlasi vain vaikkapa vaatteisiin vai onko esimerkiksi myös asusteiden ja meikkien tuominen sallittua. Jokaisen vieraan on tuotava ainakin yksi vaihtotavara.

Photobucket

3. Vaihdettavien tavaroiden tulee olla puhtaita, vaihtokelpoisia ja mielellään uudehkoja. Muistathan, että tuomasi tavarat ovat valuuttaa vaihtaripartyissa.

Photobucket

4. Ota huomioon, että monet haluavat kokeilla vaatteita ennen ostamista. Varaa juhliisi tila, joka toimii sovituskoppina.


5. Vaihtojen tulisi olla tasapuolisia ja jokaisella tulisi olla yhtä monta mahdollisuutta valita. Valitsemisvuorot voi esimerkiksi arpoa. Erotelkaa tuodut tavarat esimerksi arvon, koon tai tyypin mukaan.Hauska keino saada omat tarpeettomat vaatteensa kiertoon ja löytää itselle jotain uutta kivaa.


Onko joku järjestänyt tai ollut mukana tällaisissa vaihtaripippaloissa? Jos on niin jakakaa ihmeessä kokemuksenne! :-)

2 kommenttia:

  1. tämmöset pitää järkätä joskus!! :D

    VastaaPoista
  2. Anni - Tarkoitus olisi! ;-D

    VastaaPoista